Linky, som erbjuder enklare parkering genom Progressive Web App, tecknar avtal med Parkman – Sveriges största operatör av parkeringsgarage.

Linky startades av satsningsföretaget EPTI och lanserades i januari 2022 med målet att lösa problemet med den fragmenterade parkeringsmarknaden. Bara i Sverige finns minst 17 olika parkeringsappar och leverantörer.

Per Edlund, VD för Parkman: ”Jag tycker att Linky är innovativ och en fantastisk tjänst för konsumenten. När de också pratade om QR kod skanning och progessive web app vid första mötet hoppade vi omedelbart in. ”

Samarbetet har inletts på utvalda parkeringsplatser och kommer under hösten att utvidgas till Parkmans mer än 200 garage och parkeringsplatser. I kamerastyrda garage erbjuds kunderna att enkelt börja parkera via Linky-appen och betalning sker sedan automatiskt när de lämnar garaget.

”Nu behöver du inte längre betala i automaten innan du går ut, eller oroa dig för att få en faktura efteråt. Linky tar ansvar för att betala om du har parkerat längre än din kostnadsfria period.” Säger Linky VD Sasa Farkas.

För mer information

Sasa Farkas, VD Linky: sasa.farkas@linky.se

Per Edlund, VD Parkman: per.edlund@parkman.nu